Regler och lite tankar

Alla inlägg5  Kommentarer
(Bordet jag satte ihop själv, jag tror den är godkänd! haha♥
 
Sitter just nu på Jack för första gången på en hel månad. Nu hoppas jag verkligen att jag kan hålla mig frisk!
Idag står bloggen på schemat och imorgon blir det träning. Gud vad jag har längtat efter att få träna!
 
Tänkte skriva lite om Septembers mål och lite tankar, nu när det är sista dagen på den här månaden idag. :)
 
Eftersom jag har fått tillbaka suget på godiset och har svullat hela månaden, så känns det som jag behöver skärpa till mig. Göra regler som går att följa osv. 
 
Regler:
 
- Ska låta mig äta godis EN gång i veckan. Och inte hela dagen utan godiset får jag äta efter kvällsmaten på lördagen.
Sen nu när Simon fyller år den 22 September, så vill ju både jag och Simon äta prinsesstårta. Speciellt den hans mamma gör. Man typ dör av att bara tänka på den :') 
Så äter jag på tisdagen, så är det den dagen den veckan. Sen får jag vänta till nästa vecka! Vill jag inte ha godiset på lördagen är det okej att "spara" in den dagen till någon annan dag när det är extra jobbigt eller jag bara vill ha.
- Sen ska jag försöka hålla mig ifrån pannkakor under vardagarna det också.
Pizza är vi också väldigt glada över och då kan man ju välja mellan godis och pizza en gång i veckan. Inte både och alltså!
- Gå iväg och träna varje tisdag, torsdag och lördagar. Sen om det blir halvdant gör inget. Går jag bara innanför dörrarna ombytt, så är jag nöjd över mig själv!
Tisdag och torsdagar har jag träning på schemat här på Jack, så det blir inga problem. Men tänkte lördagen räcker en långpromenad om jag inte skulle kommit iväg till gymmet.
 
Varför vill jag ha dessa mål? Jo för jag känner att jag vill ha någon kontroll över mig själv och min kropp.
 
Jag tror jag har snevriden bild i huvudet av min kropp, för jag ser mig själv som riktigt stor. Men folk säger att jag inte är så stor som jag påstår, men jag vet inte om dom säger det för att vara snälla. (Det tror jag)
 
Jag inte alls trivs med min kropp vilket fall som helst. Så försöker kämpa med det onyttiga mest för att jag vill bli smal.
Jag VET att jag har kvar mina ätstörningar, men inte alls i samma grad som innan. Men det är ingen runt omkring som peppar mig till att gå ned i vikt. Alla runt omkring peppar mig för att ÄTA precis vad jag vill och hur mycket jag vill.
Min pojkvän säger "ska du ha stryk", så fort jag gnäller om min vikt och så. (För att han tycker jag är dum) Så det är liksom MINA tankar, som jag har haft för länge, som gör att jag kämpar efter detta.
Plus att det är ett slag i magen av ångest när jag letar kläder och det inte finns större strolekar än S, på typ alla hemsidor som jag vill köpa kläder ifrån. Det är liksom inte kläder från HM, utan mer "annorlunda" stilar.
Finns det storlekar M/L så är de inga fina kläder. (Alltså på dom sidorna jag kollar dvs)
Och det är inte så att storlekarna är slut, de gör inga större storlekar på dom alltså. Vilket gör mig så jävla förbannad. Nästan så dom vill att folk ska få ätstörningar.
Så jag vill komma ner till S, OM jag kan. Jag har ingen aning om jag ens kan? Kanske har för stora höfter eller något? :(
 
MEN jag försöker tänka logiskt också. Mitt sockerberoende är sjukligt och om man struntar i vikten osv, så är det fortfarande riktigt farligt med mitt beroende. Älskar när folk skrattar åt sockerberoendet, ni vet verkligen INGENTING. Och vi får fan ingen hjälp heller. Som röckare och alkolister osv.
 
Vill man tänka på hälsan, leva längre, må bättre psykiskt och fyskiskt dygnet runt så borde sockerberoendet has under kontroll, iallafall i mitt fall.
Så jag vet att jag matar min ätstörning genom att hetsa mig med att inte äta godis och skräpmat, men det är ändå LITE bra pga det jag skrev om hälsan. Så tycker mina närmsta kan peppa mig att inte ta massa kakor. Tycker ni kan peppa mig för att äta nyttigt istället.
 
Jag önskar jag kunde äta mer vegetariskt, dricka nästan bara vatten/mjölk osv och sen godis som frukt. Men det är bara en stor önskedröm. För det hade varit nyttigt, bra och då kan jag äta rätt mycket ändå. För jag har grym ämnesomsättning så det är inte så. Jag äter bara fel! Så att säga.

Netti

Vilka bra mål och jättebra skrivet! Kram

Svar: Tack så mycket! :) kram ♥
Gina Jerenfelt

2015-08-31 / 12:46:09
URL: http://starbys.se
Tinx

Jag stöttar dig genom allt. Vet själv hur hemskt sockerberoendet är. Du har din kamp och ingen har rätt att skratta åt den! Heja dig! Det är jobbigt, man kommer gråta, svära och hata men det är värt det. Men vill ändå säga att jag tycker du är otroligt fin som du är även om jag vet hur det är med en sådan bild av sig själv. Puss på dig!

Svar: Tack min finaste vän! Älskar dig massor! <3
Gina Jerenfelt

2015-08-31 / 15:08:25
Petra

Skulle aldrig klara det, usch!

Svar: Tänker själv likadant nu! Haha ;(
Gina Jerenfelt

2015-08-31 / 15:27:49
URL: http://sockervatten.blogg.se
Sara

Lycka till med dina mål :) Bara att kämpa så kommer du klara det :)

2015-08-31 / 20:31:24
URL: http://www.baakochmaat.se
Liene Svärd

Sockerberoende är jobbigt och farligt det med i längden! finns många studier och en studie säger socker är värsta drogen. När jag var där var jag så strött och deppig att jag visste inte vad. Gym och träning hjälpte mig och jag fick aptiten tillbaka till riktig mat och inte massa skräp och saker som förstör min kropp. Hälsa handlar nog om att vara pigg, ha god aptit och så, inte så mycket om att man vågar äta socker och en viss siffra. Jag vill träna för att må bra! och man trivs med sin kropp bättre när man mår bra också.

2015-08-31 / 21:53:15
URL: http://liene.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback